Anita og Kais eventyr

“De der cideræbler har simpelthen så meget potentiale, at det her måtte blive det næste naturlige skridt efter vores Fejø Eau-de-vie.” Der er ild i Kai Winters øjne, når han beskriver idéerne bag sit og hustruen Anitas seneste projekt.

Jeg kan virkelig identificere mig med den høje grad af raffinement, som vi har i Fejø Calva. Jeg elsker de der stunder i godt selskab med en brændevin til kaffen efter middagen, derhjemme, på en restaurant, på skituren. Selvom man er ciderbonde, er det rart engang imellem at få gummistøvlerne af og tage en bid af det gode liv.”

Anita og Kai Winter og deres nu voksne børn Mathilde og Anders forlod i 1998 det travle byliv i Gentofte til fordel for Fejøs smukke natur og fred og ro. Men selvom bilernes morgenstøj er skiftet ud med fuglesang, har familien Winter ikke noget problem med at holde sig beskæftiget.

På deres ejendom Kernegaarden bedrives økologisk frugtavl, mosteri, dyrehold med frilandskvæg, geder og bondegårdsferie.

“Jeg har altid haft mange jern i ilden, og det har været svært at finde plads i programmet til fuldt ud at udfolde de ting, jeg er rigtigt passioneret om,” fortæller Kai. “Men det føles anderledes med calva-projektet. Jeg kan mærke, der er noget ved det, der fascinerer min voldsomt. Måske har jeg fundet min passion.”

Læs artiklen Lykken bor blandt æbler og geder om Anita og Kais liv og aktiviteter på Fejø, som blev bragt i dagbladet Børsen i juli 2014.